ChatGPT ja ohjelmointi – Onko mahdollista tehdä ohjelmointia tekoälyn avulla?

ChatGPT ja ohjelmointi

Ohjelmointi on prosessi, jossa luodaan ohjelmia tai muita asioita luomalla koodia. Ohjelmoimalla voidaan saada aikaan esimerkiksi mobiilisovelluksia, pelejä, verkkosivustoja, tietokantoja jne.

Ohjelmointikieliä on olemassa useita erilaisia ja ohjelmoijan tulee luonnollisesti tuntea näistä jokin voidakseen ohjelmoida. Tässä ChatGPT voi olla avuksi. ChatGPT:tä voi pyytää luomaan koodia eri kielillä..

ChatGPT on OpenAI:n kehittämä kielimalli. Se on suunniteltu vastaamaan käyttäjiensä kysymyksiin, käyttäen luonnollista kieltä. Sen kanssa pystyy kommunikoimaan millä tahansa kielellä. ChatGPT on chatbotti, joka oppii käyttäjänsä kanssa käytyjen keskustelujen perusteella. Niinpä se voi tarjota käyttäjälleen jatkuvasti parempia vastauksia.

ChatGPT:n hyödyntäminen ohjelmoinnissa

ChatGPT:tä voi käyttää hyödyksi ohjelmoinnissa. Sillä on laajat tietopohjat ja se osaa käyttää eri ohjelmointikieliä. Sen osaamiseen kuuluvat mm. Java, Python, C++, TypeScript ja PHP.

Chatbottia voi käyttää myös silloin, kun mieleen tulee kysymyksiä ohjelmointiin liittyen. Sen lisäksi, että se voi luoda käyttäjälleen tämän tarvitsemaa koodia, voi sitä pyytää myös ratkaisemaan ongelmia ja korjaamaan olemassaolevaa koodia.

Tekoälyltä voi myös pyytää ideoita silloin, kun omat ideat ovat loppu. Se nopeuttaa oikean koodin löytymistä ja auttaa silloin, kun omat ideat ja ajatukset eivät enää riitä. Jos kamppailet esimerkiksi projektisi aiheen kanssa ja haluat luoda mahdollisimman kiinnostavan konseptin, tekoäly voi auttaa arvioimaan, mitkä aiheet ovat yleensäkin suosituimpia ja mikä myy. Näin sinun on mahdollista maksimoida projektisi menestys tekoälyn avulla

Tekoälyn kanssa voi kehittää omia koodaustaitojaan. Sitä voi pyytää opettamaan eri koodien käyttöä. Voit oppia perusteet jopa nopeammin kuin perinteisten kurssien avulla, sillä sinun on mahdollista esittää kysymyksiä niin paljon kuin haluat. Lisäksi saat vastaukset kysymyksiisi hyvin nopeasti, sillä ChatGPT antaa vastaukset jopa sekunneissa.

Opiskele tekoälyn kanssa

ChatGPT on tarvittaessa myös hyvä opettaja. Kun haluat oppia kirjoittamaan koodia, voit pyytää tekoälyä kertomaan, kuinka koodit toimivat ja kuinka voit käyttää sitä eri projekteissa.

Tekoäly kertoo, millaisilla attribuuteilla voit vaihtaa esimerkiksi tekstin väriä. Se antaa tarvittaessa esimerkkejä ja kertoo, mitä koodin osaa muuttamalla käyttäjä saa koodin toimimaan haluamallaan tavalla.

Jos esimerkiksi haluat osata muuttaa verkkosivustosi taustaväriä css-koodia käyttäen, voit pyytää koodin ChatGPT:ltä.

Luo haluamasi projekti ChatGPT:n avulla

Jos sinulla on käynnissä projekti, jossa tarvitset ohjelmointitaitoja, voit käyttää hyödyksesi ChatGPT:tä. Sillä on valmiudet auttaa eri ohjelmointikieliä käyttäen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että se ei ole täydellinen ja se saattaa tehdä virheitä. Se on kuitenkin erinomainen tuki, jota voi käyttää avuksi.

Kuvitellaan, että olet luomassa peliä ja sinulla on käytössäsi alusta. jolla peli rakennetaan. Tarvitset tätä varten koodiosaamista. Voit kertoa ChatGPT:lle, mitä alustaa käytät ja millaista peliä olet luomassa. Se osaa ottaa huomioon alustan omat vaatimukset sekä toiveesi siitä, millaisen pelin haluat luoda.

Kerro aluksi ChatGPT:lle, mitä olet tekemässä. Kuvaile, millaista peliä olet luomassa ja mille alustalle. Onko peli tarkoitettu vain tietyllä laitteella pelattavaksi vai haluatko, että se on saatavilla eri laitteille? Näin tekoäly osaa ottaa huomioon eri laitteisiin liittyvät vaatimukset.

Jos tarvitset peliin koodeja, voit pyytää apua tekoälyltä. Jos käytössäsi on ilmainen ChatGPT, kannattaa muistaa, että se ei välttämättä osaa antaa suoraan toimivia ratkaisuja. Niinpä sitä kannattaa käyttää vain apuna ja varmistaa, että koodit ovat varmasti toimivia. Toki tekoäly osaa myös korjata koodeja, mikäli niissä on virheitä.

ChatGPT osaa suositella ohjelmia, joilla pelejä voi kehittää. Tämä vähentää tutkimustyötä, sillä sinun ei tarvitse käyttää aikaasi netin kahlaamiseen erilaisia ohjelmia etsiessäsi. 

Nettikasinot tarjoavat asiakkailleen runsaasti pelivaihtoehtoja. Kolikkopelien periaate on melko yksinkertainen ja teoriassa sellaisenkin voisi kuka tahansa vähän pelisuunnittelusta tietävä toteuttaa. Tekoälyltä on mahdollista pyytää ideoita esimerkiksi pelin teemaan liittyen. Se osaa ajatella teemaa ottaen huomioon tämän hetken suosituimmat aiheet. Niinpä saat parhaan mahdollisen lähtökohdan pelin suosiota ajatellen.

Yhteenvetona ChatGPT:tä on mahdollista käyttää apuna ohjelmoinnissa. Se, kuinka suuren osan haluat tekoälyn tekevän suunnittelusta, on päätettävissäsi. Muista kuitenkin aina tarkistaa, että saamissasi koodissa ei ole virheitä ja korjata ne tarvittaessa.